SPW verhoogt de pensioenen in 2025

Uw werknemers krijgen positief nieuws
19 september 2024

SPW probeert elk jaar de pensioenen te verhogen. Dat noemen wij ook wel indexeren. Per 1 januari verhogen wij de pensioenen. Uw werknemers informeren wij hierover in de nieuwsbrief van 24 september. In januari krijgen zij ook nog een persoonlijk bericht.

Verhoging van de pensioenen per doelgroep:

•     Bouwt uw werknemer op 31 december 2024 pensioen op bij SPW? Dan verhogen wij het opgebouwde pensioen met 7,41%.

•     Bouwde een werknemer in het verleden pensioen op bij SPW? Dan verhogen wij het opgebouwde pensioen met 2,00%.

•     Krijgt een voormalig werknemer al pensioen van SPW? Dan verhogen wij het pensioen met 2,00%.

Gaat uw werknemer binnenkort met pensioen?

Om te bepalen welke verhoging het pensioen van uw werknemer krijgt, kijken wij naar de situatie van uw werknemer op 31 december 2024.

Bouwt uw werknemer op 31 december 2024 nog pensioen op en kiest deze bijvoorbeeld om op 1 januari 2025 met pensioen te gaan?
Dan geldt voor uw werknemer een verhoging van 7,41% voor deelnemers die nog pensioen opbouwen. Bekijk wat de gewijzigde flexfactoren voor uw werknemers betekenen.

Gaat uw werknemer in december 2024 met pensioen?
Dan wordt het pensioen op 1 januari 2025 verhoogd met 2,00%.

Pensioen groeit mee met de stijging van de lonen

Dat is belangrijk, want zo behoudt het pensioen zijn waarde. Hoeveel en of we kunnen verhogen, hangt af van onze financiële situatie. Deze moet goed genoeg zijn om de pensioenen nu, maar ook in de toekomst te kunnen verhogen. Nu de nieuwe regels voor pensioen nog niet gelden, is onze beleidsdekkingsgraad bepalend. Deze berekenen we met de dekkingsgraden van de afgelopen 12 maanden. Wij kijken voor de besluitvorming over de hoogte van de indexatiepercentages naar onze financiële situatie op 31 augustus van het jaar voorafgaand aan de indexatie. 

Verschillende factoren bepalen verhoging

De volgende factoren bepalen de hoogte van de verhoging:

  • Financiële situatie van SPW op 31 augustus 2024. 
  • Stijging van de lonen;
    Dat is voor de verhoging van de opgebouwde pensioenen van werknemers die pensioen opbouwen bij SPW. De lonen stegen afgelopen jaar (31 juli 2023-31 juli 2024) met 10,0%. 
  • Stijging van de prijzen;
    Dat is voor de opgebouwde pensioenen van oud-werknemers die eerder pensioen opbouwden bij SPW en de pensioenen die we al uitbetalen. De prijzen stegen afgelopen jaar (31 juli 2023-31 juli 2024) met 2,7%.
  • Indexatie op dit moment evenwichtig is;
    SPW houdt rekening met de belangen van alle betrokkenen. Dus we kijken naar de belangen van jong én oud.

 

Meer informatie voor uw werknemers

De komende nieuwsbrief voor uw werknemers geeft naast het positieve nieuws over de indexatie ook tips. Die tips wijzen op momenten in het leven waarop iets wezenlijks verandert. Zoals wanneer je trouwt of officieel een partner krijgt, een huis koopt of ernstig ziek wordt. Op die momenten is het ook belangrijk aandacht te besteden aan het pensioen. Want verandert je leven, dan verandert pensioen. Uw werknemers vinden op Indexatie | SPW uitgebreide informatie over de verhoging van pensioenen bij SPW.

 

Zoekt u antwoord op vragen van uw werknemers over pensioenverhoging?